Suomi huikeaan tasapeliin Espanjaa vastaan!

Posted on 26/03/2013 by in Urheilua

Suomen jalkapallomaajoukkue yllätti perjantai-iltana 22.3. MM-karsintaottelussaan pelaamalla tasapeliin hallitsevaa Euroopan- ja maailmanmestaria Espanjaa vastaan.

Me emme hyväksy tappiota, lupaili Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen jo päivää ennen MM-karsintapeliä.

Ja niin siinä kävi - Huuhkajat onnistuivat pelaamaan Espanjaa vastaan 1-1 tuloksella. Suomi onnistui puolustamaan maaliaan aina 49 minuutille saakka, jolloin Sergio Ramos puski Espanjan johtoasemaan. Teemu Pukki teki Suomen ainoan maalin 79. minuutilla; maalin syötti Alexander Ring. Tasapeliin johtaneen maalin ansiosta Suomi sai Espanjan Gijonissa pelatusta ottelusta yhden pisteen.

Suomen jalkapallomaajoukkueen sensaatiomaisella tasapelillä Espanjaa vastaan on valtava henkinen vaikutus koko suomalaiselle jalkapallolle, STT:n haastattelemat asiantuntijat ovat arvioineet. Suomen nuori joukkue on saanut tästä itseluottamusta tulevia otteluja varten. Tiistaina 26.3. Suomi kohtaa Luxemburgin vieraissa. Tämä ottelu ei kuulu MM-karsintoihin.

Suomelle tasapeli Espanjassa oli todella historiallinen tulos. Tuskin kukaan olettaa, että Suomi menisi tästä lohkosta jatkoon. Seuraavat kisat (EM-karsinnat 2016) ovat nyt päätavoitteena. Siellä Suomella on mahdollisuus tehdä kunnolla historiaa.