Spania kåret til europamestere i 2012!

Posted on 02/07/2012 by in Sport

Etter å ha startet turneringen med uavgjort 1-1 mot et italiensk som ikke var stemplet som favoritter, og etter en utmerket innsats av begge middelhavslagene, ga Spania i går kveld en oppvisning i fotball med en dundrende 4-0-seier over italienerne.

Selv om Spania har dominert i tidligere turneringer har ikke målene strømmet på uten deres viktigste oppspillspunkt David Villa, som er ute på grunn av et beinbrudd tidligere i sesongen. Imidlertid fikk Manchester Citys David Silva hodet på en fantastisk krysspasning fra Fabregas etter 14 minutter. Men mannen fra Azzurri kom tilbake i kampen, og Spania kunne ikke hvile på sine laurbær. Spillet gikk hurtig, og kampen virket åpen for scoring fra hvem som helst.

Jordi Alba, som nylig signerte hos FC Barcelona for en sum på 14 millioner euro, gjorde seg gjeldende. Ved 41 minutter fikk Xavi altfor mye plass på midtbanen og spilte en ball gjennom forsvaret, og Alba sikret dermed Spania deres andre mål ved behørig å sende ballen forbi Gianluigi Buffon. Ved pause lurte man på om det var mulig for italienerne å komme inn i kampen igjen.

Andre omgang var jevn, men italienerne viste tegn til motløshet, og Spanias pasningsspill begynte å vise klasseforskjellen mellom de to lagene. Det kunne og burde vært tre til Spania ved 49 minutter, da Ponucci var borti ballen med hånden, men det ikke dømt straffe.

Chelseas Fernando Torres erstattet Barcas Cesc Fabregas ved 75 minutter, og ved 84 minutter spilte Xavi ballen bak Azzurris, slik at Torres kunne levere Spanias tredje mål og sikre dem den gylne støvelen. Og det var ikke over ennå, Juan Mata sikret Spanias fjerde med bare to minutter ordinær spilletid igjen. Torres klarte å unngå å havne offside, og spilte uselvisk til sin lagkamerat fra Chelsea som satte ballen i nettet.

Hele Spania festet til langt på natt etter å ha forsvart tittelen som europamestere, og de ble det første landslaget som har forsvart en EM-tittel samtidig som de innehar en VM-tittel.